Przepraszam że nie pisałam wczoraj ale oblewałam sukces Asi i Rafała.
HUUURA!! Zdobyli ZŁOTY MEDAL w klasie II, promotion.
Startowało sześć par, dwie z W-wy , 3 z Poznania i jedna z Krakowa. II miejsce zajęła Asi koleżanka - Ewelina ze swoim partnerem Jackiem.
Wychodzili na parkiet dwa razy. Pierwszy to była chyba rozgrzewka, ale to drugie wyjście to była rewelacja. Ja już czułam że poszło im bardzo dobrze i bedą mieli pudło (czyli podium). Zatańczyli najpierw walca angielskiego, wiedeńskiego a potem cha-chę, sambę i jiva. Przy jivie tak się rozkręcili, że był to totalny czad.
Chciałam skakać do góry, ale miałam kamerę i wszystko by się przeniosło na obraz.
Nawet konferansjerka zauważyła jak bardzo się cieszą obie pary i że publicznośc ma swoich faworytów.
Asia zaciskała piąstki, a buzia śmiała jej się od ucha do ucha. A gdy zostali wyczytani jako zwycięzcy i wyszli na środek parkietu aby się ukłonić, jak buchnęły brawa i wycia publiczności, ogólny szał. To było cudowne.
Przyjechało dużo kolegów i koleżanek Asi, naszych znajomych, wszyscy podziwiali nową kreację Asi. Gratulacjom i całusom nie było końca.
Najśmieszniejszy był numer startowy, który dostali bowiem był to numer 13 (tyle ile ma lat Asia), co zupelnie im nie przeszkodziło wygrać.
Medal Asi i Rafałowi wręczał Burmistrz Gminy Łomianki całując młodziutką rączkę Asi, co przyjęła z wielkim zadowoleniem.
Pozostałe pary z naszego klubu SWING DUET również spisały się wyśmienicie, zdobyły w sumie 7 medali,
w tym 3 złote.
To nie koniec atrakcji, bo wszyscy zawodnicy zagraniczni i polscy zostali zaproszeni na przyjęcie integracyjne w domu trenerów Państwa Cioków i zabawa trwała dalej. Asia dalej walcowała m.in. z Panem z Holandii, Piotrkiem - Mistrzem Świata i bratem Rafała - Karolem.
Była tak przejęta, a jednocześnie zadowolona, że nie chciała nic jeść.
W domu już w łózku nie mogła zasnąć.
Wiem że były relacje z Warzawskim Ośrodku Telewizyjnym oraz na TVN 24 (to wiem od pediatry Asi - Pani doktor, która specjalnie czekała na relację wieczorną).
Ma być jeszcze reportaż w programie sobotnim dla dzieci - 5 10 15, chyba w sobotę 27.03.04 lub 03.04.04.
Ja jeszcze jestem pod wrażeniem i codziennie magluję kasetę video z nagraniem. Zdjęcia postaram się przesłać niedługo.
Pozdrawiam